Auvika - Turbading

Gå til innhold

Auvika

Nordsia
Tur til en stor, sørvendt og litt mindre brukt strand!

Vil du springe barfott rundt på sand eller gress, båle, telte, bade eller sole deg?
Velg gjerne Auvika!

Du parkerer på venstresiden i høyresvingen på tur oppover til Futskaret, som du kjører over på veg mot Mjelle. Det er bare plass til 2-3 biler her, men det er plass til flere biler langs veien videre oppover. I svingen finner du en fin strandsti som går mot Auvika. Gåturen tar rundt en halvtime i rolig tempo, ca 1,5 km i lengde. Etterhvert blir stien utydelig, men det er enkelt å følge svabergene bortover. Auvika ligger ved Melgrovneset sør for Ytterheia.

Navnet kan lett forveksles med Ausvika. Men Auvika er altså en egen plass ikke så langt unna Mulstrand og Mjelle! Auvika er ei stor sandstrand med fin sand og ei gresslette som er fin for de som har telt - med tettere vegetasjon i bakkant. Et nydelig område hvor man virkelig kan ha en fin stranddag med ganske lite folk rundt seg. Skal man bade er den fineste sanden ute i vannet på østsiden av stranden (der man som oftest ankommer). Fjellene nord for stranden gjør at det er dårlig med kveldssol her, vil man ha midnattsol drar man heller til Mjelle.

Vanntemperaturen er nok generelt rundt 13-14 grader selv på fine sommerdager, men om man er heldig med timingen med hensyn til flo og fjære er det mulig med høyere temperaturer. En deltaker på Barnas turlag-turen vi var med på hevdet vannet nådde 19 grader her sommeren 2007. Lite drikkevann i området.

Mjelle har det mangedobbelte antallet besøkende, men også Auvika har blitt kjente de senere årene, slik at det er sjelden man får være helt alene her. Vil man ha sin egen strand finnes det mange andre alternativer i området.....

Se også turen Hovden rundt for en skikkelig fin rundtur i området. Inkludert den tosidige sandstranden ytterst der ute.
Tilbake til innholdet