Bordstulia - Turbading

Gå til innhold

Bordstulia

Ski og skøyter
En drøm for de som er ute etter lite brukte skogsveger i marka!

Bordstulia er en forholdsvis ukjent li i Bodømarka, beliggende imellom Bostoliskardet og Erlingbu. De fleste skigåerne går i dag rett til Erlingbu eller passerer på siden av Bordstulia i stor fart nedover fra Bostoliskardet.

I Bordstulia er det et stort nett av skogsveger, som passer fint både til fots, på ski og på sykkel (ved tørre forhold). Det anbefales å ha en turkartapp på mobiltelefonen som kan zoome godt inn i kartene, for å ha oversikt over hvor du er hen i dette skogsvegsystemet og gjøre stikryssene lettere. Avhengig av ulike zoomnivåer vises ikke alle skogsvegene på de «groveste» kartene.

Høyeste punkt i Bordstulia er 420 moh, og ligger kun noen hundre meter fra nærmeste skogsveg. Selve toppen er litt «usynlig».

Det er mulig å ta en snarveg litt nedenfor høyeste punkt i Bostoliskardet (før elva i dalbunnen blir for vanskelig å passere) om man vil kjøre ned Bordstulia på sin tur Bostoliskardet rundt. Lignende er det også mulig ca midt i nedkjøringen å ta av og komme inn på skogsvegen som går i bru over elva. Kommer man nedenfra vil man et stykke over Furumoen se skilt som peker inn mot «Kvilebua».

Turmålene Barnhellaren og Kvilebua (Hans-bu) ligger i Bordstulia, og er veldig flotte å besøke kombinert med en skitur, vandretur eller sykkeltur i Bordstulia.
Tilbake til innholdet