Lille og Store Sandvika - Turbading

Gå til innhold

Lille og Store Sandvika

Heggmoen og Tverlandet

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse:  Lille og Store Sandvika ligger ved gamle Fv17. På Tverlandet kjører man gamle Fv17 ca 5-6 km litt forbi Godøynes. Da er det mulig å parkere like ved avkjørsel, hvor det går grusveg ca 700 meter til sjøen.

Området/fasiliteter:  Lille og Store Sandvika er to ukjente strender for størsteparten av Bodøs befolkning. Lille Sandvika heter den første stranden man kommer til. Her er det både en benk og en bålplass. Stranden er imidlertid ganske full av stein, så badeforholdene er ikke så altfor gode her. Stranden var i 2013 også preget av en del søppel som lå slengt rundt omkring. Herfra kan man følge strandkanten ca 400 meter og passere over Kvitnesodden, så kommer man til Store Sandvika. Denne stranden ligger mer anonymt til, har flott sand og fine badeforhold. Det er også fin utsikt herfra.

Ellers mener jeg å huske at det planlegges en større hytteutbygging i området om noen år. Denne utbyggingen får ingen innvirkning på Store Sandvika, er usikker på hvordan det blir med Lille Sandvika.

Vannforhold:  Sjøvannet i dette området er kaldt selv på fine dager midt på sommeren. Til gjengjeld er vannet klart og fint, og føles godt for de som våger seg uti.

Helhet: En flott ettermiddagstur eller dagstur på en søndag, kanskje kombinert med en tur til Saltstraumen. Siden det er kort og barnevognvennlig ut til sjøen, anbefales området særlig for småbarnsforeldre. Store Sandvika er litt lenger unna, men også finere enn Lille Sandvika.

Tilbake til innholdet