Ramnflåget - Turbading

Gå til innhold

Ramnflåget

Sentrumsnært - "den nære marka"
Lengde: Ca 1,2 km t/r
Høyde: 160 moh, med ca 37 meters stigning opp fra Nedre Vollvatnet.

Ramnflåget er et populært flåg i Rønvik. Det henger over Vollen, med sitt stupbratte "ansikt" på ca 50 meter rett ned. Høyden er 160 meter. Zoomer man lenger inn på kartet kommer skrivemåten Ravnfloget opp, men jeg har naturlig nok heller brukt lokalnavnet.

Utgangspunkt er den store parkeringsplassen på Rønvikfjellet – hvor hovedparten av turgåerne skal på tur opp til Keiservarden. Herfra går man isteden ned over brua nedenfor Nedre Vollvatnet og følger en klar sti oppover bakken. Opp til Ramnflåget tar det sjelden mer enn 10 minutter å gå.

«Toppen» er preget av en idyllisk grønn gress-slette hvor man selv kan velge hvor langt man vil gå ut på stupet. Utsikten til byen er veldig fin herfra, bedre enn ved Turisthytta. I tillegg ser man byens omland og særlig fjorden og fjellene sør for Bodø. Det står en benk satt ut av Bodømarkas Venner her.

Hvis jeg skal vise utsikt over byen med omlandet til besøkende så er Ramnflåget ofte førstevalget! Denne turen klarer man tur/retur byen med bil på under 50 minutter – en ting som gjør Ramnflåget til et flott hverdagsturmål når man kanskje ikke har så god tid.
Tilbake til innholdet