Skaft - Turbading

Gå til innhold

Skaft

Salten utenom Bodø

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Skaft ligger ikke så langt unna Nordvika. I Valnesfjord tar man av nyveien, tar til høyre, kjører over bruen på gammelveien og kjører til venstre ut mot småbåthavna. Man går forbi naustene og følger stranden bort mot bergene. Er det flo så går det en sti i bakkant av bergene.

Området/fasiliteter: Skaft er først og fremst for de som liker å hoppe/stupe. Det finnes flere plasser bortover svabergene hvor man kan hoppe i vannet. Sommeren 2009 ble det laget et stupebrett her! Høyden ned til vannet er rundt 4 meter, avhengig av flo og fjære. Bortover svabergene er det ikke noe barnevennlig, men barna kan eventuelt holde seg i vika borte ved naustene.

Vannforhold: I likhet med Nordvika er vannet inne i Valnesfjorden mye varmere enn andre plasser i distriktet. Nå blir nok ikke vannet ved Skaft like varmt som i Nordvika, men det når brukbare temperaturer.

Helhet: En fin plass for de som liker å stupe og hoppe eller liker å svømme i sjø som er litt varmere enn ellers i distriktet.

Tilbake til innholdet