Sandnessjøen Friluftsbad Osen - Turbading

Go to content

Main menu:

Sandnessjøen Friluftsbad Osen

Turplasser i Nordland

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Man tar av Fv17 rett utenfor Sandnessjøen og kjører mot Botn. Havsbadet er da på tur utover her.

Området/fasiliteter: Sandnessjøen Friluftsbad (også kalt Sandnessjøen Havsbad, Martinbadet eller Moland-beach) ble til etter innsats fra ildsjelen Martin Moland. Han fikk idèen om badet i 1972, mens det endelig ble åpnet i 2005. Merkelig nok var det flere som var i mot byggingen av området (selv om flesteparten var for), men ofte finnes jo den typen bakstrevere. Folk har alltid badet i dette området, men før det ble demt opp var badetiden sterkt redusert til kun når det var flo. Det skal være et ti måls stort område med gress der, i tillegg til at 800 kubikk kalksand er kjørt dit for å lage en følelse av hvit sydenstrand. Grillplasser og plass for ballspill regner jeg med er der. En 200 meter lang fylling krysser lagunen, og holder godt på sjøvannet når floa er til stede. Vannflaten er 31 dekar. Den største dybden er 2,5 meter, men gjennomsnittlig er det halvannen. I denne artikkelen fra 2007 kom det ønske fra ildsjelen om et stupetårn, noe jeg håper de har satt opp. Men jeg har ikke funnet noe mer om det.

Her er en artikkel fra åpningen av plassen. "Alstenøya er omkranset av et lavvannsbelte som gjør at de fine strendene krever "timevis" med gange før kroppen er dukket skikkelig under".

Vannforhold: Pga oppdemmingen når vannet her gode temperaturer på fine sommerdager. I en artikkel leste jeg at de på en høysommerdag målte 24 grader 10 cm under toppen, mens det var 23 grader 40 cm under toppen.

Helhet: Skal sjekkes ut (kanskje sommeren 2013), men det ser jo fint ut på bilder. Sandnessjøens mest populære badeplass.

Kartlink Sandnessjøen Friluftsbad

Back to content | Back to main menu