Diverse turtips - Turbading

Go to content

Diverse turtips

Diverse

Jeg kan ikke si at jeg er noe friluftsmenneske som har gått veldig lange turer, vært på alle fjelltopper, fisket her og der eller gått mange dag-til-dag turer selv.

Herav vet jeg heller ikke alt som er å vite om friluftsliv (hvem gjør vel det uansett?). Jeg liker derfor å plukke opp diverse småtips fra andre turgåere. Folk driver selv sitt eget friluftsliv med sine egne standarder for komfort og tildels sikkerhet.

Men har jeg noen småtips selv å komme med? Det var vel det som var tanken med denne undersiden da jeg først satte den opp i planleggingen.

En ting jeg lenge har tenkt på er at jeg har hatt lyst til å sitte komfortabelt på tur. Selv om dette delvis er mulig naturlig når man går rundt og leter etter stoppeplasser, er det ikke alltid mulig f eks ved strender, svaberg osv. Derfor gikk jeg til innkjøp av en turstol, en som heter Crazy Creek Hex 2.0 Powerlounger. Med denne "stolen" kan jeg sitte godt tilbakelent og lese avisen eller bare slappe av der jeg vil. En slik eller lignende stol anbefales for de som er ute etter noe av det samme. Det finnes også en stol som heter Helinox chair one, som jeg gjerne skulle ha testet.

En ting jeg har gjort noen ganger er å overnatte i bilen da jeg har vært på tur. Dette har jeg bl a gjort utenfor Skjerstad og på Kjerringøy. Jeg har lagt ned baksetene og lagt meg til å sove på liggeunderlag, noe som har funket bra. Jeg har selv en Ford Focus stasjonsvogn, og har i den akkurat klart å strekke ut føttene helt (jeg er 181 cm lang). Hvis man vil ligge helt utstrekt krever dette at man har en bil som er stor nok. Alternativt kan man ta ned forsetene så langt det går (forsetene går ofte lenger ned enn man tror) og legge seg slik. Ulempen er at det kan lukte litt i bilen dagen etter, så god utlufting kan kreves. Men det gjør det jo ofte uansett når man har vært på tur.

Et veldig enkelt tips er å ha en liten sitteunderlagspute liggende i bilen. Da kan man stille seg oppå den når man skifter og gjør seg klar til tur, eller når man er kommet tilbake og vil bygge f eks sko.

Det kommer sikkert flere tips senere...

Back to content