Arlia - Turbading

Gå til innhold

Arlia

Bodømarka
Arlia er en godt kjent parkeringsplass for de som liker å gå tur i Bodømarka – til f eks Tussvatnet, Erlingbu eller Frosktjønna.

Arlia har også byens tidligere hoppbakke, som i mange år sto helt ubrukt – men nå er fjernet ilag med klubbhuset. Hoppbakken var nok i sin tid uheldig med at de store ildsjelene fantes på en ustabil snøtid hvor snølaging med snøkanoner enda ikke var blitt så aktuelt som det er nå til dags.

Selve lia Arlia er imidlertid lite kjent som tursted. Fra parkeringsplassen kan du følge Bagliveien ca 100 meter og gå ned til høyre mot hoppbakken, hvor det er bru over Tussvasselva. Her kunne du før gå den noe skeive trappen til hoppbakken oppover – men nå kan du gå bakken oppover. På toppen sto før det gamle avrennet (unnarennet?), bygd i tre. De tidligere byggene som tilhørte hoppbakken sto der forlatte og åpne i 2017 slik at en kunne gå inn og se på minner fra da hoppbakken var i drift (nå fjernet). Oppå her har du uansett (tror jeg, for jeg har ikke vært der siden trebakken ble fjernet) flott utsikt til Soløyvatnet med Bodømarka og Børvasstindan på andre siden. Videre for å komme opp på selve lia Arlia følger du sti mot venstre (nordøst).

Ved høyeste punkt av Arlia er et veldig spesielt grantre (se bilde i galleriet!) som kveiler seg rundt seg selv.

Videre velger du selv om du vil gå samme veg tilbake eller kanskje gå ned til en av kjerrevegene på østsiden av lia. Her bestemmer du igjen om du vil ha en rundtur nord via Baglia eller sør via Arlimyra og skitrasèen tilbake til Arlia, eventuelt til Engan og gå bilvegen tilbake.

Ved Arlia er bekken så dyp på nedsiden av røret at det er mulig å ta seg et bad. Vannet holdt her 20 grader da jeg testet det ut, sommeren 2023!

Parkeringsplassen Arlia ligger 4 km fra rundkjøringen på Bertnes og 12,5 km fra rundkjøringen på Grønnåsen.
Tilbake til innholdet