Saltstraumen - Turbading

Gå til innhold

Saltstraumen

Resten av Bodø
Verdenskjente strømmevirvler! English version at the bottom.

Saltstraumen ligger langs Fv17 ca 13 km fra Tverlandet og 30 km fra Bodø. Saltstraumen er en velkjent turistattraksjon og er en av verdens sterkeste tidevannsstrømmer!

Grunnen til den sterke strømmen er at Saltstraumen er eneste forbindelse imellom Saltenfjorden og den store Skjerstadfjorden.

Vær obs på at selve straumen er midt under brua, og vanskelig å se om du kun har planer om å bli inne i bilen. Her må man ut og se!

Vit også at om du kommer hit en tid på døgnet hvor strømmen ikke er så sterk kan det fort bli en skuffende opplevelse. Men kommer du hit når den er sterk er det imponerende å se på!

De som vil dra til Saltstraumen bør ha sett på tabellen over de (som oftest) fire tidene på døgnet når straumen er sterkest. Søk på "Saltstraumtabellen" på nettet for å finne den nyeste versjonen. Den vanligste plassen å gå ned til vannet på er på østsiden av bruen. Her ligger også den største parkeringsplassen, og det er tilrettelagt med turstier, benker med mer.

Det er bygget en oppgradert sti langs Saltstraumen fra området ved Kjelen kafè til Saltstraumen hotell.

Opplevelsen av selve straumen kan ofte være like god eller bedre om man går ned til vannet på den andre siden av brua. Også her er det tilrettelagt med turstier og noen benker, men det er langtfra like mange som er på denne siden.

Saltstraumen er ellers en historisk plass med stier som inneholder mange fortidsminner. Fiskeforholdene er veldig gode i Saltstraumen, og det er en veldig populær fiskeplass både blant turister og de litt mer lokale.

Kjelen kafè holder åpent om sommeren, og serverer flere gode fiskemiddager. Særlig kald sei anbefales! Et tips er å ringe og holde av det antallet porsjoner du trenger før du kjører utover dit, for kald sei selges det mye av.

English version: Saltstraumen

One of the world’s strongest tidal currents!

Saltstraumen is situated around 30 km outside Bodø in Norway, along road Fv 17, and is a well-known tourist-attraction.

The current speeds up and is at its strongest four times each day.

Be aware that it’s a good idea to check these times before you go there, if not you might be disappointed of what you see. Ask the tourist office in Bodø or search for “Saltstraumtabellen” on Google to find this information.

The stream is right under the bridge, so you don’t really see it from your car. Therefore you need to go outside and look. There are viewpoints on both side of the bridge. Most people are on the eastside, and this is the most common place. But you might have a just as good experience walking over the bridge and looking on the other side.

Saltstraumen is also a “fishing-eldorado”, with many people going here to fish. If you want to eat fish Kafè Kjelen in Saltstraumen have fish on the menu, with the specifically recommended “kald sei”.
Saltstraumen fra den vanligste siden
Saltstraumen i full strøm fra vestsiden
Tilbake til innholdet