Bodømarka - Turbading

Gå til innhold

Bodømarka

Bodømarka

Bodø har ei veldig fin mark som byens befolkning bruker veldig mye til turgåing. Det er ikke uten grunn at Bodø kalles 'Norges turby nummer 1'! Marka er pga sin nærhet til byen det området som flest bruker til å gå tur. Derfor er det rett og slett det viktigste turområdet i Bodø.

Vil man gå alene er med andre ord markas mest populære plasser ikke plassene å dra. Man kan likevel relativt enkelt finne lite besøkte turplasser også i Bodømarka. Prøv en ukjent sti og se!

En fordel særlig om vinteren er at man går oppover på starten av turen og nedover på tilbaketuren de aller fleste plasser i Bodømarka. Kanskje ikke like populært blant barn, men da har man alltid noe å friste dem med til tilbaketuren fra f eks Erlingbu.

Det er endel fine plasser til bading også i marka. Hva er bedre enn å være ute på en liten ettermiddagstur og bare spontant kaste seg i vannet uten å ha planlagt det på forhånd? Eksempler her kan være Svartvatnet, Soløyvatnet og fossekulpen i Sandjordelva.

Turbenker er det takket være Bodømarkas venner mange av rundt omkring.

Orienteringskartene til orienteringsklubben anbefales for Bodømarka. Disse kan bl a fås når man kjøper turorienteringspakken, som kommer ut i mai hvert år.

Tilbake til innholdet