Svartnes friluftsområde ved Soløyvatnet - Turbading

Gå til innhold

Svartnes friluftsområde ved Soløyvatnet

Bodømarka
Turkart
GPS-spor 1 (travbane)
GPS-spor 2 (hytteveg)
Finn kart
Bynært og flott turmål!
 

 
Ser du etter en plass med strand, bålplass, vann, skog, gress, en gammel ruin – anonymt og lett tilgjengelig? Velg Svartnes som dagens turmål!

Avstand:
3,0 km langs Mjåvassliveien til Svartnes (helt nede ved vannet).
2,73 km fra kryss Soløyvannsvegen og forbi travbanen til Svartnes (38 min gange). 2,3 km fra hestesenteret.

Rute 1: Kjør Soløyvannsvegen mot Bestemorenga og parker ved starten av Mjåvasslivegen (hytteveg med bom). Gå igjennom bommen og følg hyttevegen, så passerer man Langvatnet / Mjåvatnet, går ned en del høydemeter, holder til venstre i kryssene og har hytteveg et godt stykke. Fra like før ruinen er det skogsveg. Siste biten ned til vannet er det sti.

Rute 2: Ta av Soløyvannsvegen like sør for travbanen. Følg veien forbi travbanen og hestesenteret (her er det muligens noen parkeringsplasser) og igjennom et anleggsområde. Herfra følger man en skogsveg fram til jordene på Svartnes. Siste bit er litt uklar, men hold østlig retning i utkanten av jordet så ser du ruinen. Herfra finner du enkelt veien ned til vannet.

Området: Svartneset er et flott, men ganske lite brukt turområde i Bodømarka. Ruinen er etterlatenskapene etter den gamle gården her, hvor hovedhuset ble brent ned rundt 1990. Nede ved vannet er det en flott liten strand med en koselig bålplass. Badeforholdene er gode både for barn og voksne her! Det er et karakteristisk område med sine svarte "jordklipper".

For de som ikke ønsker folkelivet på Soløystranda er dette området ekstra godt egnet, selv om det selvsagt er mye lengre unna parkeringsplass.

Gresset på jordene slås og holdes godt ved like av en lokal gårdbruker, og gjør det ekstra idyllisk ved ruinen.

Vil man gå videre er det ca 600 meter langs vannet bort til gapahuken med egen utedo på Slankneset. Halvveis er det en fin strand med en liten bålplass. Skulle det være «fullt» på Svartnes er det med andre ord gode muligheter i dette området.
 
Vannet i Soløyvatnet varmes raskt opp etter at snøsmeltingen er unnagjort i marka. Som de andre plassene ved Soløyvatnet når vannet på denne plassen 20 grader på gode dager utpå sommeren.

Det er godt mulig å sykle ned mot Svartneset og sette fra seg sykkelen et par hundre meter fra vannet. Dette gjelder Mjåvasslivegen, men også den andre trasèen fra travbanen er det ikke de altfor store områdene det ikke er mulig å sykle.
Tilbake til innholdet