Om turbading - Turbading

Go to content

Main menu:

Om turbading

Diverse

De siste årene har jeg laget oversikter over endel turmål, og da særlig oversikter over badeplasser, på min private hjemmeside. Dette var mest for å ha en egen oversikt over turmål i området. Etterhvert som jeg startet å få endel hyggelige tilbakemeldinger tenkte jeg det kunne være fint å få disse samlet på en egen nettside. Derfor ble turbading til. Et navn som illustrerer at det er en side med turer i naturen, med bading som et av fokusene. Det er veldig mange og gode turblogger på nettet, men få med bading som et av fokusene. Vanlig turgåing er nok hovedfokuset på siden, men bading vil alltid være med. I tillegg kommer skiturer og skøyteturer.


Det er ofte litt tilfeldig hvilke turmål som er med. Per Karlsatind er for eksempel med, mens Børtind ikke er det. Grunnen er rett og slett at jeg kun skriver om de plassene hvor jeg selv har vært.

Jeg vurderte flere navn til siden. Badefryd var et aktuelt navn, men da jeg oppdaget at Tusenfryd kaller sin vannavdeling for Badefryd ble ikke det lenger aktuelt. Badeglede og turglede var også aktuelle navn, men nådde ikke opp. Navn som badetur, turinordland, friluftsbading, bademoro, badejubel osv syntes jeg heller ikke rakk opp mot turbading.

Er det noen som har noen tilbakemeldinger er det bare å sende mail. Eventuelt tips om nye og ukjente badeplasser eller turplasser er jeg alltid interessert i.Jeg føler at kortere turer mangler et ordentlig navn. Vanlig tur, fjelltur, skitur, ja det finnes mange ord med tur i seg. Men ikke et som er ordentlig dekkende for sånne turer hvor man først og fremst er på tur for å nyte, ikke bare for å komme over lengst mulige avstander. Kanskje nytelsestur eller nytetur er et aktuelt navn for det? Alltid artig å finne på nye navn.

Nordlandsnyter er en betegnelse jeg bruker til å beskrive meg selv. Siden betegnelsen da jeg fant den på ga null treff på Google er det liksom min "egen" betegnelse :-)

Back to content | Back to main menu