Tjørnfjelltjønna - Turbading

Gå til innhold

Tjørnfjelltjønna

Salten utenom Bodø

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Fra E6 ved Storjord tar man av Rv77 mot Sverige. Et stykke oppi bakken til høyre går det sti mot Tjørnfjelltjønna (diskret skilt viser hvor). Det er noen p-plasser på andre siden av Rv77. Eventuelt kan man følge stien helt nede fra Storjord, som da kommer opp i dette området. Til Tjørnfjelltjønna er det i underkant av 1,5 km fra Rv77.

Området/fasiliteter: Området ved Tjørnfjelltjønna er veldig fint og fritt. Selv likte jeg meg best i området ved øya, hvor det var lett å svømme ut til den. På øya så jeg en fin hoppeplass. Det er lett å gå seg en tur rundt vannet. Tjørnfjelltjønna ligger i et ekstremt nedbørsfattig område som også er kjent for å være varmt om sommeren. Det skal være like lite nedbør som i Sahara her. Dette området strekker seg fra litt nord for Borkamo (hvor målestasjonen lå fram til 2012) til et stykke sør for Storjord. Man har utsikt både til Ølfjellet og Solvågtind. Ølfjellet er forøvrig fjellet som tar det meste av nedbøren. Det ligger en hytte ved Tjørnfjelltjønna, på vestsiden av vannet.

Vannforhold: Behagelig vann om sommeren. Sikkert ekstra varmt på de ekstra varme sommerdagene, som kan nå opp mot 30 grader lufttemperatur om sommeren.

Helhet: Et fantastisk turmål med gode bademuligheter. Selv om det er godt informert om Tjørnfjelltjønna nede på Storjord tror jeg ikke det bruker å være så mye folk her.

Tilbake til innholdet