Soløyvatnet rundt - Turbading

Gå til innhold

Soløyvatnet rundt

Skiturer
Turkart 17,3 km-runden
Turkart med langrunder
GPS-spor 17,3 km-runden
GPS-spor via Bestemorenga
GPS-spor via Hjorthammarl.
Finn kart
På ski rundt Soløyvatnet!

Soløyvatnet rundt er akkurat som navnet tilsier: en skiløype som går rundt hele Soløyvatnet. Her kan du starte hvor du selv vil - og ende opp på utgangspunktet!

Enten du kjører mot Bestemorenga og starter der eller du bor på Mørkved og starter hjemme på trappa er dette et flott skituralternativ i Bodø.

I 2017 ble de 500 meterne som manglet ved Steinmoen endelig laget, slik at det nå er oppkjørt løype rundt hele vannet ved nok snø.

Total lengde på denne turen er 17,3 km (uten eventuell tilførsvei du har til runden).

Tidsbruk ca 1t30minutter om du virkelig vil bli svett! Minst en time lenger med pulk. Artig å prøve å slå sin egen tid...! Men rekorden min på 1t 17 min ser det ikke ut til at jeg klarer å slå…

Det er i tillegg ca 450 høydemeter som du må både opp og ned... så i langrennskretser klassifiseres kanskje denne runden som middels på grensen til krevende?

Lang-runden Soløyvatnet rundt fra Maskinisten er mulig å gå om du vil ha en litt lengre runde. Denne er 24,3 km lang og med 640 høydemeter om du går hele Soløyvatnet rundt-runden via Bestemorenga – eventuelt 22,9 km lang og 650 høydemeter om du ikke går via Bestemorenga og heller tar Hjorthammarløypa. Har lagt inn gps-spor for alle tre alternativene nå!

Det er flere aktuelle stoppepunkter på denne runden : f eks havresuppe på Skihytta om vinteren, skileikområdet på Bestemorenga eller en av de 4 - 5 gapahukene som passeres. Jeg har alltid hatt en tradisjon at jeg har gått denne runden minst en gang hver vinter med mine barn fra de har vært 7-8 år gamle. Da tar runden fort 4 timer.

Om sommeren er dette en fin gåløype. Den er også mulig å sykle, men de nyeste trasèene er ikke gruset, så de blir fort våte og gjørmete ved regnvær. Så hold sykkelen unna disse delene av løypa ved våte forhold.

Vinteren 2024 var runden med i Marcialonga-løpet her i byen. Utrolig flotte TV-bilder det ble av den idylliske soldagen der!
Tilbake til innholdet