Tussvassløypa - Turbading

Gå til innhold

Tussvassløypa

Skiturer
 
Tussvassløypa er en behagelig løype uten de store utfordringene fram til Tussvatnet – derfor er det en perfekt løype for barn og nybegynnere.
 

 
Fra Arlia følger man rødmerket skiløype med skilt mot Tussvatnet. Etter å ha passert et par løypekryss (Sandjordløypa og Kålhusløypa) må man ut på Bagliveien ca 100 meter for å følge brua over Tussvasselva. Her har grunneier bygget en kjempeflott skiport! Like etter at man har passert denne brua, ca 1 km fra parkeringsplassen, starter skogsveien til Tussvatnet. Herfra er det 2 km til utløpet av Tussvatnet, og 2,8 km til den fine plassen ved bygningene der. Ved begge stedene er det kjente stoppeplasser med bålplass.

 
Vær obs på at det ofte er mange som går uten ski til Tussvatnet, slik at de oppgåtte skisporene ikke alltid er de fineste.
 

 
Videre oppover mot Erlingbu følger man skogsvegen innover lia. Denne går etter hvert over til å bli en smal løype, og like under Pundlihumpan møter man på en utfordrende og bratt bakke på ca 80 høydemeter, som gjør akkurat denne trasèen ekstra vanskelig for de med pulk. Synd, siden en rundtur via Erlingbu og Tussvatnet hadde vært et flott rutealternativ. Oppe på Pundlihumpan (hvor det er veldig flott!), kommer man til et løypekryss hvor man kan velge om man vil gå til Erlingbu eller opp på Hopsfjellet.
 

 

Totalt fra Arlia via Tussvatnet til Erlingbu er det 5,3 km (etter skilting i området, selv målte jeg faktisk noe lengre!).
Tilbake til innholdet