Straumøya på skøyter - Turbading

Gå til innhold

Straumøya på skøyter

Turskøyting
På skøyter i fugleriket!

Skøytevinteren 2014. Selvsagt var det den vinteren - da jeg fikk testet ut de fleste plasser på skøyter. Og det ble vintertur til Straumøya en februardag!

Med turstart ved Gangvatnet ved badeplassen. På føttene over til flotte Langvatnet og deretter videre til Middagsvatnet og Husvatnet og tilbake til Gangvatnet igjen. Det er lettgått terreng utenfor vannene med flott utsikt.

Hva husker jeg egentlig av turen, nå over 7 år etterpå? Hm – flott is og en deilig følelse er vel det som stikker seg fram! Så fungerer alltid bildene og videoklippene man har som en dagbok hvor man kan huske tilbake.

Det er et stort fugleliv på Straumøya. Derfor er det et naturreservat her i dette området. «Det er et viktig våtmarksområde med stor regional verneverdi, særlig på grunn av områdets ornitologiske, myrbotaniske og limnologiske betydning, og dets funksjoner som trekk- og hekkeområde for fugl». Se på kart for de nøyaktige grensene for dette.

Jeg husker ikke helt hvorfor jeg ikke dro på Durmålsvatnet på denne turen (kanskje var det dårlig tid?). Uansett, neste gang turen gjennomføres skal også Durmålsvatnet beskøytes :-) = og desember 2022 ble neste skøytetur hit utført! For en dag – skøyting på alle vann i dette området (se eget galleri for den turen). Med mye knakende is med høye lyder (betyr bare at isen blir sterkere). Og tursporet så ut som en gris på kartet i etterkant (se turkart eller i galleriet). Deilig deilig turdag!

Lengde: Den beskrevne turen er på ca 12 km. Tur nr 2 inkl Durmålsvatnet (og sikkert mere skøyting) var på 18 km. En «jevn» tur med kun 50 meter i høydemeter som trenger å gås imellom vannene. SE GPS-sporene.

Kjente isproblemer: Ingen kjente isproblemer på denne turen. Dog når du går over fra Gangvatnet til Langvatnet er elva ved Langvatnet vanligvis åpen.
Tilbake til innholdet