Innervatnet til Sørfjorden - Turbading

Gå til innhold

Innervatnet til Sørfjorden

Turskøyting
En av turskøyteklassikerne i Bodø – fra vann-til-vann til fjord!

(Det gjøres oppmerksom på at Sørfjorden aldri fryser, slik at selve skøytingen foregår på ferskvann).

Innervatnet til Sørfjorden har i alle år jeg har holdt på med turskøyter vært en turskøyteklassiker – og dette må nok ha vært min første vann-til-vann-tur. Du velger på denne turen om du starter ved Innervatnet eller Klubbvatnet. Starter du ved Innervatnet går du over vannet på skøyter, og går til fots på land ca 300 meter (26 høydemeter) opp til Klubbvatnet. Du går rundt Klubbvatnet mot klokka (se etter noen fine gamle ospetrær i ei vik nord i vannet) og går over til Kristivatnet. En rundtur også rundt dette vannet er obligatorisk, før du ved «hoppeberget» går i land og går over til Nordbladtjønna, den minste av de to Bladtjørnan. På tilbaketuren kan du vurdere å gå via Sørbladtjønna, den andre av de to Bladtjørnan.

Du er nå i Sjunkhatten nasjonalpark. Husk å studere alle de flotte fjellene i området grundig!

Videre kommer du til Langvatnet, som er et fint vann å følge rundt hele. Ved utløpet av vannet på østsiden må du vurdere om du vil videre ned mot Sørfjorden. Turen går da ca 800 meter til fots. Skøytene kan da settes igjen en plass ved isen (de små tjernene videre har sjelden god skøyteis). Ved Sørfjorden ligger Langnesbu, som kan leies av JFF. Det er rasteplass ved hytta, men hold avstand om du ser at det er folk i hytta. I et slikt tilfelle er det flott å heller gå ned til sjøen for en rast.

Det er også mulig å sløyfe Innervatnet og heller gå «sprengstoffvegen» ca 700 meter inn til Klubbvatnet, og derfra ellers følge ca samme tur. I mangel av èn stor parkeringsplass helt nært vannet er det flere små plasser i dette området.

Lengde: En tur slik som beskrevet er ca 20 km. Så har du flere ulike muligheter til å variere eller forlenge turen etter hva du selv vil. Går du også ut på Vatnvatnet kan denne turen fort bli 30 km.

Kjente isproblemer: Dette er en tur over flere vann, så her må du være i stand til å vurdere ulike vann. Under brua imellom Klubbvatnet og Kristivatnet er dog ofte den eneste plassen hvor isen er usikker. Her er det enkelt å heller ta av seg skøytene og gå ett titalls meter på land.

Beveger du deg også over på Vatnvatnet, lønner det seg å lese den turbeskrivelsen, for der er det flere isproblemer du må sette deg inn i. Gps-sporet viser en svipp bortom Ospenesodden på det vannet i tillegg til resten av turen.

                                 

Se også gåturen og skituren i dette området – et veldig flott område til alle årstider!


Tilbake til innholdet