Hunstadtoppen - Turbading

Gå til innhold

Hunstadtoppen

Sentrumsnært - "den nære marka"
Lengde tur/retur: 1,2 - 3,5 km

Tidsbruk: 45 – 90 minutter

Vanskelighetsgrad: Lav

Parkering: Parkering avhenger av hvor man starter, men det er gode parkeringsmuligheter ved Hunstad Barneskole etter skoletid. Ellers er dette et av turmålene hvor man enkelt kan sykle til startpunktet.

Rutebeskrivelse: Gå over vegen og start ved lysløypa. Følg den ca 200 meter til stien mot Hunstadtoppen tar av til venstre. Her er du inne på en stor sti som fører rett til toppen.

Et annet mye brukt startpunkt, ca 1 km vest for Hunstad Barneskole, er ved enden av den nye flotte gang- og sykkelvegen ved Hestdalen (boliggate). I tillegg finnes det flere andre stier oppe i lia – her har man mulighet for flere ulike rundturer – også om man liker best å gå på mindre stier som ikke er utbedret.

Suverent korteste rute går fra Soløyvannsvegen på andre side. Herfra og opp er det godt under en kilometer. Denne trasèen brukes på 7-toppsturen hvert år.

Utsikt: Hunstadtoppen er ikke særlig høy, men gir god utsikt mot Saltenfjorden og fjellene på den andre siden. Byen ser man ikke altfor bra herfra. Lenger mot vest, ned mot Nordstrupen, er det bedre utsikt mot byen.

Annet: Hunstadtoppen er navnet som toppen kalles på folkemunne. På kart vises den som høyde 218 i Hunstadlia. På toppen er det en flott skjelterskjå (gapahuk) kalt Torgeirskjåen. Den er oppkalt etter naturmannen Torgeir Limstrand, som døde i 2008. Den er bygget etter modell av gamle tradisjonsbygg i Salten, og er et kulturhistorisk alternativ til gapahuk. Benk og turbok er også på plass.

Bodømarkas Venner har gjort en flott jobb med oppgradering av stier her de siste årene. Stiene er faktisk blitt så gode at man kan ta med seg barnevogn til toppen.

Hunstadtoppen er et veldig populært turmål for de som bor på Hunstad og Mørkved, men brukes også til en viss grad av andre som er bosatt i Bodøområdet.

Det er satt opp et flott informasjonsskilt ved turstart ved Hunstad Barneskole.

Selv liker jeg best å ta meg en tur til Hunstadtoppen i mai - da er det utrolig mange hvitveiser langs ruten - så mange at toppen heller kunne blitt kalt Hvitveistoppen.
Tilbake til innholdet