Langvatnet, Rundvatnet og Store Svartvatnet - Turbading

Go to content

Langvatnet, Rundvatnet og Store Svartvatnet

Turplasser i Bodø 1

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Langvatnet kan nås enten fra Soløyvannsvegen (sti mot Erlingbu og forbi) eller fra Vatnlia ved Vatnvatnet. Fra begge plasser går det sti helt fram. For å komme til Erlingbu er det mange mulige stier. Den vanligste er kjerreveien (går etterhvert over i sti) som går oppover fra Heia. Mye bløte partier og myrer etter at man har passert Furumoen.

Området/fasiliteter: Langvatnet ligger ca 1 km nord for Erlingbu. Det er et ganske stort vann som det finnes to hytter ved. Om vinteren går det ofte skiløyper over vannet mot Hopen, selv om løypen over Store Svartvatnet de siste årene har blitt den vanligste. Skal man svømme i Langvatnet anbefales østsiden. Der er det også noen potensielle hoppeplasser.

Vannforhold: Kan muligens bli rimelig behagelig på ekstra fine dager. Rent vann.

Helhet: Man går ikke en tur til Langvatnet med hovedmål om å bade. Men en fin gåtur eller fisketur i området kombinert med noen badestopp kan bli en bra tur. Rundvatnet er vel dog et mere aktuelt turmål i dette området. Hele området er mest brukt om vinteren.

Trykk på bildene for å se større versjon. Bruk piltaster eller sveip for å bla fram og tilbake.


Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Rundvatnet ligger 7-800 meter fra Langvatnet, i underkant av 2 km fra Erlingbu. Se stibeskrivelse til Langvatnet. Stien etter Langvatnet er noe uklar iblant, men bare man følger retningen finner man fram.

Området/fasiliteter: Rundvatnet er et ganske stort vann som ligger fredelig til ganske langt inne i Bodømarka. Det er ei fin og rund halvøy på sørsiden av vannet. Ved utløpet like ved halvøya er det ei fin vik med en liten strand. Rundvatnet har friskt og rent vann som er fint å svømme i, men noe kaldt. Rundvasstjørna ligger noen hundre meter nedenfor Rundvatnet. Her er det også fint å svømme. Vil man gå opp på Steigtind er det gode muligheter for det fra dette området.

Vannforhold: Ganske kaldt, men kan nok bli litt behagelig noen ganger. Rundvasstjørna er minst 1-2 grader varmere enn Rundvatnet.

Helhet: Et fint turmål for de som søker et rolig vann i marka uten noen hytter i nærheten. Fine fiskeforhold. Ikke en plass man går kun for å svømme.

Trykk på bildene for å se større versjon. Bruk piltaster eller sveip for å bla fram og tilbake.

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Store Svartvatnet kan nås både fra nordsiden (fra Vatnvatnet) og fra sørsiden via Erlingbu. Når man står oppe ved Erlingbu ser man ned til Store Svartvatnet.

Området/fasiliteter: Store Svartvatnet ligger ca 600 m fra Erlingbu, og er et stort vann. Det er endel øyer i vannet. Det skal ifølge kartet være to hytter ved vannet. Store Svartvatnet er et av to alternativer fra Hopen til Erlingbu om vinteren. Idrettslaget på Tverlandet bruker å kjøre opp skiløype over vannet.

Vannforhold: Kan sikkert bli behagelig på ekstra fine dager, men ikke sats på det.

Helhet: Ikke et vann man drar til kun for å svømme. Store Svartvatnet er et vann som man vanligvis passerer om vinteren på skitur fra Hopen til f eks Maskinisten.

Trykk på bildene for å se større versjon. Bruk piltaster eller sveip for å bla fram og tilbake.


Back to content