Frosktjønna - Turbading

Gå til innhold

Frosktjønna

Bodømarka
Frosktjønna er ei lita tjønn i Bodømarka, ikke så langt unna Soløyvatnet. Den ligger like ved lysløypa, som treffende nok heter Frosktjønnsløypa. Fra denne løypa er det bare 100 meter til tjønna hvis man tar av rett plass.

Enklest tilkomst til tjønna er det fra parkeringsplassen på Arlia. Her er det rett over vegen blitt etablert en tresti i ca 300 meters lengde opp til tjønna. Her kan man ikke gå feil.

Frosktjønna er ikke ei tjønn som brukes mye av andre enn hytteboerne rundt der om sommeren. Den er for grunn og passer ikke til bading, og nærområdet er heller ikke noe spesielt sett i forhold til andre plasser i Bodøområdet. Vil man absolutt bade her, så er det faktisk mulig på nordsiden av vannet, rett forbi siste hytte på den siden. Her er vanndybden rundt en meter på et lite område, rett utenfor en fin stein (se på bilde).

Når kaldværet gjør sin entrè er Frosktjønna alltid en av de første tjønnene som fryser. Dette gjør at Frosktjønna er en av de mest populære skøyteplassene i Bodø. Det er alltid flott å starte skøytesesongen på Frosktjønna! Siden den er så grunn er det heller ikke farlig å gå igjennom her, slik at den kan brukes fra isen holder.

De første månedene av 2014 krydde det av folk som besøkte Frosktjønna. I 2016 fryste tjønna allerede i november - med super skøyteis som resultat!

Det er noen bålplasser rundt tjønna. Det er også en låst liten «hyttebu», med en åpen gapahuk ved siden av.

Husk å vis hensyn til hyttebeboerne når du bruker tjønna og området rundt.
Tilbake til innholdet