Branden ved Kvikstadheia - Turbading

Gå til innhold

Branden ved Kvikstadheia

Resten av Bodø
Høyde: 447 moh, med ca 200 meters stigning. Startpunkt ligger på 245 moh.

Lengde tur/retur: 3,4 km til punktet med postkasse.

Tidsbruk: Turen tar ca 1 time pluss pauser i et middels tempo, med variasjoner etter hvor fort du går og hvor god form du er i.

Parkering: På toppen av Kvikstadheia, 245 moh, er det parkeringsplass med plass til en del biler like ved Fv812. Her gikk den tidligere kommunegrensen imellom Bodø og Skjerstad.

Rutebeskrivelse: Stien starter rett på andre siden av Fv812. Her går det en tydelig og merket sti helt opp til varden hvor turpostkassen til Fjelltrimmen i Misvær og Skjerstad står. Stien går i starten i en nordvestlig retning, før en på slutten går rett mot vest. Man må over noen myrpartier på vegen opp. Brattest er det i lia opp til Beretnasen. Merk at trekant på kartet (punkt 447) er ca 400 meter vest for turpostkassen.

Utsikt: God utsikt alle veger. Skjerstadfjorden, Åselitindan, Bodøfjell, isbre og topper i Sulis med mer.

Hvis du går ut til høyde 447, se om du ser «Evensetkirka», som ligger nedenfor Evensetvatnan. «Kirka» ligner på et amfi med naturlige benker i fjellsiden, og er en fordypning i fjellet.

Sol og vann: Veldig gode solforhold, med sen kveldssol / så godt som midnattssol som går ned bak byen og Landegode om sommeren. Lite drikkevann å få tak i på denne turen. Det ligger et par tjønner på toppen.

Annet: Ved det nærmeste vannet er det laget til et par flotte steinheller. Den som ligger lengst unna turpostvarden er den største.

Resten av fjellområdet her er et flott og lite besøkt område. Fra Branden er det ca 3 km bort til Blåfjell og Barfjellet. Vil man gå en rundtur er det mulig å gå ned til Evenset eller Gillesvåg.
Tilbake til innholdet