Lille Bahamas - Turbading

Gå til innhold

Lille Bahamas

Hemmelige plasser
En strand «ute i det vilde» med sandbakke, turkist vann og midnatssol? Hvor du nesten «garantert» er alene?

Slik er «Lille Bahamas»!

Stranden ligger litt mer utilgjengelig til enn de fleste strender, derfor er det veldig lite folk der. Likevel tar det ikke mer enn 45 minutter å gå dit.

Lille Bahamas var i sin tid (2009, da jeg «oppdaget» den) den første plassen som ble «vår» plass / «vår» strand, så jeg skriver ikke opp vegbeskrivelsen her. Mange skjønner kanskje hvor det er hen uansett. Gjør du ikke det, og veldig gjerne vil dit likevel, send meg en mail, så kanskje... Lille Bahamas er nok den hemmeligplassen jeg har som jeg har fått flest forespørsler om hvor er hen. Morsomt det.

I årene etterpå har vi funnet mange slike plasser som er «våre», til og med kjøpt oss vår egen plass også. Bodøområdet har et stort utvalg av lite brukte idylliske plasser! Slik at det enkelte år er slik at jeg ikke får tid til å besøke Lille Bahamas i det hele tatt. Men det er enda en av «de plassene»!

Lille Bahamas er en fin og ganske liten strand (ca 40 meter bred) som ligger i Bodø. Stranden er super til å gå barfott rundt eller jogge litt på. Ovenfor stranden er det en sandbakke med deilig sand! Her går det an å leke, ake eller lekebegrave folk! Bergene øst for stranden er flotte å sitte på og eventuelt lage seg bål på (pass på at du bruker den allerede brukte bålplassen, for å unngå spor i bergene!). Det ligger en grillrist gjemt inne i berget. Ute på holmen er det en hoppeplass med et par meters høyde (avhengig av høy- eller lavvann). Der ute er det også flott å fiske. Sommeren 2012 fikk vi fisk nesten hver gang vi kastet ut snøret her!

Siden det er lite folk her og du ser de som eventuelt kommer en stund før de kommer er dette en strand du kan gå rundt med lite klær på. I mai, juni og juli er dette en super plass å gå for å se på kvelds- og nattsola. Midnattssolen! Det er noen høye berg mot vest som tar noe sol på selve stranden utpå sensommeren, men solen når over dem på bergene der man sitter helt til i slutten av august (solen gikk ned kl 2050 den 19. august, nydelig kveldssol). 8. juni 2010 gikk solen ned 02.47, altså på vei opp igjen, slik at den nok ikke var lenge borte (dro hjem da).

Jeg ramlet veldig tilfeldigvis over stranden i mai 2009 under en av mine turer. Svigerforeldrene mine ble med på tur dit noen uker senere og syntes også det var en himmelsk plass. Stien dit var ganske overgrodd med mye kvister osv, noe jeg gjorde noe med ved å kviste bort litt rett over sommeren 2009 for å kunne gå med bæremeis. Gåtid for voksne er 35-40 minutter, rundt en time eller mer om du har med deg barn.

I starten av august 2010 hadde jeg et av dette årets badeopplevelser. Vannet lå på 12-13 grader da vi kom, men utpå dagen ble det plutselig over 15 grader. Det var en super opplevelse å hoppe i vannet og svømme lenge rundt i det klare vannet på Lille Bahamas. Sommeren 2014 nådde det til og med opp mot 20 grader! Men dette er ekstremt sjeldent, og du må «time» riktig i forhold til flo og fjære. Vanligvis ligger det på 12 – 14 grader uansett vær om sommeren. Stranden hadde endel tang våren 2010, men den forsvant av seg selv.
Stille på Lille Bahamas
Tilbake til innholdet