Hauknesstranda - Turbading

Gå til innhold

Hauknesstranda

Rana og Helgeland

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Hauknesstranda ligger ved Hauknes sør for Mo i Rana. Avkjørsel fra E6 er skiltet. Det er bra med parkeringsplasser.

Området/fasiliteter: Et fint tilrettelagt område med gresslette, svaberg, sandstrand og brygge. Det er laget til en sandvolleyballbane og et servicebygg. Hauknesstranda er et veldig populært område på godværsdager. Man kan hoppe i havet (såvidt) fra bryggen der. Ranfjorden er heller ikke en fjord man generelt har følt seg "trygg" i pga forurensning, men nå er den ganske ren og helt trygg her ute ihvertfall.

Sommeren 2013 var selve området fint vedlikeholdt. Sandkvaliteten er dog ikke den beste, og det er mye tang og steiner i vannet. Kommunen har de senere årene overtatt flere arealer på Hauknesodden, og vil inkludere disse i dette utfartsområdet.

Vannforhold: Til og med rett etter en lang godværsperiode sommeren 2007 var vannet her ganske kaldt, så forhåpninger om gode vanntemperaturer bør man nok ikke ha. Da bør man heller dra til f eks Kristentjønna eller badekulpområdet ved Tortenkøta, eller eventuelt Klokkerhagen om elva der er blitt varmet opp.

Helhet: Et veldig bra utfartsområde for folk i Rana til soling, grilling osv. Badefryden er dog ikke helt i toppklasse.

Tilbake til innholdet