Fossekulpen i Sandjordelva - Turbading

Go to content

Main menu:

Fossekulpen i Sandjordelva

Turplasser i Bodø 1

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: For å finne fossekulpen i Sandjordelva parkerer man på den store parkeringsplassen på Heia etablert i 2013. Derfra går man oppover den grusede turvegen/skiløypa ca 10 minutter og tar av sti mot elva til høyre.

Området/fasiliteter: I Sandjordelva finnes det en ukjent fin kulp rett under en liten foss. Dette er en spennende badeplass siden det ikke finnes altfor mange slike plasser i elver i Bodømarka. Kulpen er dyp nok til å svømme i, og man kan svømme bort til fossen og få seg et "boblebad" om man vil. Det er etablert en grillplass her, som er fin å bruke hvis man vil lage seg bålkos.


Den siste tiden er det tatt ut endel skog og etablert sitteplasser på trestokker her. Soltiden har pga dette økt med minst to timer her! Flott tiltak som øker verdien til plassen. Dette er uansett ikke plassen å dra for kveldssol, siden solen går ned før kvelden kommer pga granskogen.

Vannforhold: Ikke like varmt vann som Soløyvatnet og ellers i området, men muligheter for temperaturer opp mot 16-17 grader bør det være her.

Helhet: En flott fossekulp med fin grillplass! Etter lengre tørre perioder kan vannføringen bli litt liten til å svømme der. Passer fint til en rask tur på dagen eller tidlig ettermiddag.

Trykk på bildene for å se større versjon. Bruk piltaster eller sveip for å bla fram og tilbake.

Back to content | Back to main menu