Breivika ("Bodø bystrand") - Turbading

Go to content

Main menu:

Breivika ("Bodø bystrand")

Turplasser i Bodø 1

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Breivika ("Bodø bystrand") er i Vestbyen i sentrum av Bodø ved Prinsens gate like før man kommer til Bodø Panorama. Det er ikke så mange parkeringsplasser her, men det er mulig å parkere langs veiene i området.

Området/fasiliteter: Et fint område som har sin store fordel med at det ligger midt i byen. Bodø kommune hadde planer om å lage dette til ei ordentlig bystrand for noen år siden. Planene var spennende. Les en artikkel fra 2007 her. Stranda skulle etter planen være helt ferdig i 2009. Hvis det som er gjort til nå er alt vil jeg si det er skuffende. Området føles rett og slett halvferdig. Breivika er ellers et område som er mye brukt av barnehager og andre folk på tur. Før kloakken flyttes lengre bort er nok ikke bading her så attraktivt heller! Ved fjære sjø er det fint å rusle ut på holmen i Breivika.

Vannforhold: Heller dårlig vanntemperatur. Juli 2007 målte Avisa Nordland badetemperaturene her og i Bodøsjøen til 11 grader, mens Soløyvatnet og Nordvika holdt 20 grader! Sjøen nært Bodø sentrum er generelt kald uansett vær.

Helhet: Et trivelig, sentrumsnært, barnevennlig og fint turområde, som ikke er like attraktivt til bading. Nærheten til sentrum er områdets store pluss, selv om området generelt oppleves som halvferdig, og nok trenger noe oppussing.

Trykk på bildene for å se større versjon. Bruk piltaster eller sveip for å bla fram og tilbake.

Back to content | Back to main menu