Vatnvatnet til Sørfjorden - Turbading

Gå til innhold

Vatnvatnet til Sørfjorden

Skiturer

Dette er en klassiker i Bodøområdet. Alle som har gått denne turen før og vet om den "må" nesten gå den minst en gang hver vinter. En søndag midt i februar når sola er ordentlig tilbake anbefales særlig.

Man tar av Rv80 ved Hopen og kjører 4 km opp til den romslige p-plassen ved Vatnet gård. Man kan også kjøre 200 meter lenger og parkere ved den mindre parkeringsplassen mellom vegen og Innervatnet.

Man går over Innervatnet, går i land midt på nordsiden, krysser Lomtjørnmyran over til Kristivatnet og går videre over Langvatnet og Komagtjørna. Her kan utsikten nytes mot Makosen, Storvika og ut Sørfjorden, som er en del av Mistfjorden. En rekke majestetiske fjell som Storvikfjellet, Heggmotind, Steigtind, Ånsvikfjellet og Ørnestindan omkranser området. Fjorden er fiskerik og byr på gode muligheter for stangfiske fra land, også om vinteren. Tidligere bodde det folk flere steder langs fjorden, blant annet i Storvika og på Langnes. På vinteren er det scooterløyper og løyper fra andre som har tatt turen, så man finner lett fram. Turen er 5 kilometer hver vei. På tilbaketuren kan man gå fra venstresiden av Kristivatnet til Klubbvatnet, og gå over den korte (men litt mer ulendte) høyden over til enden av Innervatnet (Nordkryken). Selv liker jeg meg best over Lomtjørnmyran. Dette avsnittet er tatt fra boken "På tur i Bodø", inkludert noen tillegg fra meg.

Området er preget av en karakteristisk og fin glissen kystfuruskog. Turen inneholder både løype over flere vann, man får fjellfølelse av "passene" imellom vannene og man får havfølelse (kanskje vårfølelse også) når man kommer fram til fjorden på slutten av turen. Turen er veldig lettgått, så den passer også for folk som har med seg pulk. Ser man etter store nedoverbakker å kjøre ned er nok ikke dette turen man ser etter, selv om man kan finne noen bakker langs dalsidene.

"Passene" mellom vannene har veldig fine rasteplasser for å sette seg ned i solen og raste. Der er det også mange bakker som passer fint for aking. Når man kommer fram til fjorden kan man enten sette seg ned og raste ved Langnesbu eller kanskje gå seg en tur ned på bergene og sette seg ved vannet. Der er det fint å stå og fiske. Fjorden fryser ikke om vinteren.

Denne turen er også veldig fin å ta om sommeren. Men da bør man gå fra parkeringsplassen ved dressurområdet for hunder. Se mer info på turpass-siden min. Å gå denne turen og leie Langnesbu for noen netter er helt supert!

Tilbake til innholdet