Mjelletindene : Litltind, Valviktind, Breitinden, Mulstrantinden, Mjelletinden, Kollen, Bremnestinden, Kvannholmaksla - Turbading

Go to content

Main menu:

Mjelletindene : Litltind, Valviktind, Breitinden, Mulstrantinden, Mjelletinden, Kollen, Bremnestinden, Kvannholmaksla

Turplasser i Bodø 1

Mjelletindene er fjellrekken som ligger imellom Mjelle og Festvåg.

De beste startstedene er fra den store svingen på Fv834 (Ragnhildstigan) etter slettene i Valvikdalen eller fra parkeringsplass ved Skarrvatnet. Fra begge stedene går det sti. Den første toppen man kommer til, Litltinden, er et velkjent og mye brukt turmål. Oppe på den toppen er det en trimbok man kan skrive seg inn i. Herfra er det særlig god utsikt sørover mot Nordsia av Bodø og mot Steigtind. Turen videre fra Litltind er det ikke like mange som har gått.

Selv prøvde vi å gå toppen "direkte" bortover. Vi erfarte at dette ble litt vanskelig, så vi måtte gå et lite stykke tilbake og deretter litt nedover, før vi kunne fortsette. Stigningen mot Valviktinden var noe bratt men gikk veldig greit å gå. Det går et stitråkk det meste av veien, dog noe uklart noen plasser. Videre fra Valviktinden er turen spesielt fin. Man følger toppen av fjellryggen på gressdekt grønn mark med utsikt alle veier! Særlig mot Nordsia av Bodø og kysten der (mot sør fra her) og mot Kjerringøy er utsikten fin.

Breitinden og Mulstrandtinden er navnene på de neste toppene man kommer til. Når man kommer langt nok ut får man etterhvert fri utsikt langs kysten. Man ser bl a Hovdenhalvøya og Mjelle sine strender fra en posisjon man vanligvis ikke ser dem fra. Mjelletinden er navnet på den neste toppen man kommer til. Like etter denne er det fint å ta seg en rast med utsikt rett ned mot strendene på Mjelle.

Videre fortsetter man enkelt mot Kollen. Etter Kollen må man ned en rimelig bratt fjellside, som likevel går greit. Etter hvert kommer man til Bremnestinden, som er den siste "virkelige" fjelltoppen. Altså totalt 7 fjelltopper, en virkelig sjutoppstur! På turen ned fra Bremnestinden passerer man Kvannholmaksla, før man fortsetter nedstigningen mot sjøen. Det går ingen stier og er helt umerket her, så man må bare "føle" seg fram. Selv gikk denne delen greiet uten for mange vanskelige hinder.

På siste del av turen kan man velge om man vil gå helt ut til Festvåg og finne skogsveg/sti derfra, eller ta en "snarveg" igjennom skogen. Selv tok vi vegen igjennom skogen ovenfor Husvatnet, som hadde noen hindre. Etterhvert møter man uansett på stien som går forbi Nøkktjønna, Mjellevatnet og tilbake til Fv834. Ved Nøkktjønna står det en benk. Nøkktjønna er fin om man vil ta seg et bad og få av seg litt svette etter turen.

Alt i alt er dette en fantastisk tur, særlig om man samtidig får med seg kveldssolen ute i havet. Den er ganske krevende for føttene, så den krever at man er i ganske god form. Det eneste minuset med turen er at det ikke er noen vann oppe ved toppene som man kan ta seg et bad i. Å gå ned 3-400 høydemeter til Danmarksvatnet eller Storgrova er ikke et reelt alternativ.

Mjelletindene, Valviktinden
Back to content | Back to main menu